Joanna Johansson

Kategori: Tankar

35 weeks

Magen i vecka 35 / Bump in 35 weeks

Hej söta! Ni är många som frågat vad jag använder för krämer på magen för att undvika bristningar. Självklart vet jag att detta beror på hormoner, men jag tror ändå att en återfuktad hud tål att töjas mer än en torr hud, så därför vågar jag verkligen inte att chansa. På morgonen använder jag mig utav kakao body butter från The Body Shop och på kvällarna använder jag en vanlig kokosolja som är köpt på Ica (inte så fancy, men den är så bra). Oljan blir ju lite kladdigare om man jämför med body buttern så därför använder jag den inte på morgonen, för att slippa fläcka ned kläderna. Det bästa med kokosoljan är att den är perfekt att ha i smoothies, att steka bananpannkakor i, att ha i håret som inpackning och som kräm till magen. Köpte den för några månader sedan och det är fortfarande hälften kvar i burken! Annars dricker jag massor med vatten om dagarna och skrubbar magen ungefär en gång i veckan för att hålla igång blodcirkulationen. Så får vi se om jag får några bristningar på magen eller inte! <3

 

-

 

/ Hi sweeties. Many of you have wonders what I use for my belly to avoid stretchmarks and I use a cocoa body butter every morning and a coconut oil every night. Here in sweden you can find that coconut oil in a simple grocery store for a good price (not so fancy, but still awesome for the skin). The best thing about that oil, is that you can have it in smoothies, to fry banana pancakes, for your hair and as I told you also to your skin. Otherwise I drink a lot of water and use peeling for my bump once a week! Well, we will see if it works out or not! <3

love of my life

Lite fula bilder på oss.. Vi är inte alltid så seriösa i verkligheten som vi kanske ser ut på bilderna på min instagram!

Jag kommer aldrig glömma första gången vi sågs, på ett dansgolv bland tusentals andra, så var det bara som att "ja, där står ditt livs stora kärlek och honom kommer du dela ditt liv med". Det är den mest underbara, fantastiska och skrämmande känsla jag någonsin kännt. Minns hur jag dagen efter sa till min vän Wictoria och även min mamma att jag har träffat mannen i mitt liv och jag känner honom inte ens. Det kan ju låta lite konstigt, men jag visste det bara från första stund, sen var det ju tur att Oscar hade samma känsla och att det några månader senare blev vi, han och jag. Idag kan jag inte ens föreställa mig ett liv utan honom, det är som att alla livets pusselbitar bara är på rätt plats och jag är precis lika kär i honom nu som för 3 år sedan.

Efter några månader tillsammans kommer jag ihåg att många frågade om vi hade haft vårat stora bråk än och att det är inte för ens man haft det som man vet hur stark ens kärlek är. Många sa också att det är bra att bråka, att ett förhållande mår bra av det och jag minns hur jag gick runt med en klump i magen över att vi aldrig bråkade. Jag kunde till och med bryta ihop och gråta och försöka få Oscar att förstå att vi MÅSTE bråka! Nu idag vet jag bättre. Vi behöver inte bråka, vi har full respekt för varandra och pratar direkt när något känns jobbigt eller konstigt och då blir det inga bråk för oss helt enkelt. Alla par är ju såklart olika och vissa kanske behöver bråka, men inte vi och det finns nog inget som är mer skönt än att faktiskt slippa det. Det blir så mycket mer tid över till glädje, kärlek och skratt.

-


/ Some ugly pics of us.. We aren't that serious in real life, that we maybe look on the pics on instagram, but still so much love!


I remember the first time we met like it was yesterday, on the dancefloor with thousends of people and when I first saw him I just thought, "yes, there is your biggest love of life and he is the guy you are going to share your whole life with". That is the most wonderful, happiest and scariest feeling I've felt and lucky me he felt exactly the same. Today I can't imagine a life without him and I'm still so in love with him after these years togheter. Can't belive we are going to have a little "mini us" here soon. Can't wait to meet him!

 

 

ripped jeans

Adidas top from Nelly / Maternity jeans from Separphine HERE

 

När jag såg dessa jeans kunde jag inte annat än klicka hem dom. ÄNTLIGEN ett par snygga preggojeans som har en supertunn mudd, vilket gör att den knappt känns på magen. Oscar konstaterade just att jag inte har några jeans utan hål i min garderob längre. Har antagligen snöat in mig lite hårt på den trenden, men jag tycker det är så himla snyggt. Annars åkte vi lite spontant och letade efter en matta till vardagsrummet idag. Det rummet är verkligen stort, så därför tänkte jag hitta en riktigt stor matta också, men det verkar inte finnas någonstans!

När vi satt i bilen idag slog tanken mig att vi snart kommer ha väldigt svårt att göra dessa spontana grejer, som att t.ex. åka till lite butiker och kolla efter mattor eller bara gå ut och äta lunch tillsammans. Jag tror det kommer vara rätt tufft att vänja av sig vid det till en början, då vi ofta gör saker lite spontant. Vad tror ni? och ni som har barn får gärna berätta om hur det förändrade er vardag, vore så spännande att läsa om det!

 

/ When I saw these jeans I just fell in love, FINALLY a pair of good looking maternity jeans!!! Oscar just sad to me that I have no jeans that aren't ripped in my closet and it's probably true. I'm totally in to that "ripped jeans" trend atm. Today we went out looking for a rug to our livingroom. The room is a bit big so it's kinda hard to find a big enough rug. When I have find one I'll show you some pics on our new apartment.

white on white


Såhär springer jag omkring inne i vår varma lägenhet denna morgon. Efter alla munkar igår så var jag bara sugen på god frukt till frukost. Jag hade en jättemysig tjejkväll igår, med häng och prat på vår balkong tills klockan blev sent. Försöker alltid hitta på lite extra roliga saker när Oscar åker bort på matcher, vilket just nu är minst en gång i veckan. Ofta sover dom borta också, så det blir två hela dagar. Ni är många som undrat hur vi tänker kring det när bebisen kommer och ja, det är klart att det kommer vara tufft ibland, men det kommer nog vara tuffast för O att vara borta från oss. Sen är det faktiskt så att Oscar slutar runt 12-13 varje dag, så den tiden han kommer kunna spendera med oss är nog egentligen mer än vad en kille med  "normala" arbetstider skulle kunnat gjort. Det bästa av allt är att han är ledig hela november, så vi kommer då att ha massor av mysig tid att spendera tillsammans med vår lilla nykomling. Åh, vad jag längtar!

 

/ This is how I look this hot morning. After all these dounats yesterday I just want to eat some healty fruits for breakfast. Last night was so cozy with my girlfriends. When Oscar is away to play football, which is about 1 day in a week atm, I'll always try to do funny things with my friends.

my calvins
Det börjar bli lite tungt och trångt nu. Jag har lite svårt att sitta ner utan att få en hård kick i revbenet, bestämd liten gosse redan innan han tittat ut. MEN det är så nära nu! Om ungefär 60 dagar har vi vår lilla kille bredvid oss. Vi undrar så vem du är och hur du ser ut! Idag är en sådan dag då jag verkligen förstår vilken lycka detta är, att vi ska bli en liten familj, att vi snart har en liten "mini-oss" här hemma.

/ It's start to get a bit heavy now. If I sit down he kicks me in my ribs all time ;)  BUT it's so close now, only about 60 days left until we will meet our little baby boy.

morning lightsJag älskar vårat morgonljus i sovrummet. Det får mig att vakna klockan 7-8 nästan varje morgon, men det är bara skönt. Här har ni magen i vecka 31. Den har verkligen växt på ordentligt den senaste veckan och det börjar kännas trångt och stramt nu. Det varma vädret har gjort mig rätt växtefylld också, med stora lår, fötter och händer, men vad gör det om tusen år. Vi får hoppas det försvinner när bebisen kommer och sen får vi hoppas att bristningarna håller sig borta nu också. Vad jag förstått är det nu och fram till förlossningen dom allra flesta får på magen och att dom bara helt plötsligt är där över en natt. Det är ju ingenting man kan göra något åt alls, så kommer dom så får man antagligen bara gilla läget! Nu ska jag lägga mig på balkongen och ha en slapp dag, dom senaste dagarna har jag hunnit med att göra så mycket, så är helt slut nu, ska även svara på alla era underbara kommentarer lite senare!  Xx

 

/ Love this morning lights in our bedroom. Here is my big bump in week 31. xx

förlossningsskräckGodmorgon fina ni. Fick ett sms från min vän att dom skulle prata om förlossningsskräck idag på nyhetsmorgon. Pratade senast igår med henne om att jag börjar känna mig himla rädd för allt vad förlossningen innebär, så som hur man ska klara av smärtan till om Oscar kommer kunna vara där. Det värsta för mig skulle vara om han är på match, jag inte får tag på honom och allt går på nolltid. Nu är chansen rätt liten att bebisen tittar ut så snabbt, så att O inte skulle hinna komma till BB, men jag måste ändå vara lite förberedd på att det kan bli så. Som tur är har jag min familj, svärfamilj eller vänner som skulle ställa upp och lösa allt för mig. Nu när jag skriver detta, blir jag så glad i hjärtat och får tårar hela ögonen (dessa hormoner som sagt) att jag har så mycket fina människor runt omkring mig. I natt drömde jag att en läkare skulle göra kejsarsnitt på mig och skar upp hela min mage, för att han inte hittade bebisen och Oscar var inte där. En annan natt drömde jag att jag födde ut en docka. Antar att jag försöker bearbeta skräcken i drömmarna, men jag vet att när jag väl är där, kommer jag att fixa det. Kan alla andra så måste ju jag också klara av det.

 

Annars dricker jag kaffe ur favoritkoppen (den är från bruka, ni är många som frågat) i vår jättefula lånesoffa, vi har beställt en ljusgrå svängd howardsoffa som är försenad 1,5 månad, men vi är lovade att den ska komma denna vecka. Så jag hoppas verkligen att den kommer. Har även tagit på mig stödstrumpor, inte speciellt snyggt, men varje natt vaknar jag av att vaden bara helt plöstligt låser sig och krampar. Aldrig varit med om det förut, så jag antar att det har med graviditeten att göra, någon som känner igen sig eller har några bra tips?Avslutar detta morgoninlägg med en bild på stora magen. Nu är det bara 72 dagar kvar, även om jag är rädd, så längtar vi så mycket efter dig lillkillen.

week for week


1. Magen v. 18 och jag tyckte den var hur STOR som helst och att det verkligen syndes att jag var så gravid i den klänningen. Just nu tycker jag mest att den knappt syns där! Det var även denna vecka som dom första sparkarna syndes på utsidan! Den känslan var helt magsisk. HÄR har ni direktlänk till klänningen, det var många som frågade om den på instagram.

2. Magen v. 20. På dom två veckorna hände det mycket, ena dagen var det en stor mage andra dagen var den nästan platt till att nästa dag vara stor igen. Antar att jag egentligen mest var svullen där. Minns att det var då mina tröjor började bli lite korta i alla fall och att jag köpte några nya "stora" tröjor i storlek Medium som jag trodde skulle kunna passa under hela graviditeten. Tror ni jag kan ha dom nu? Haha, neeeej!


3. Magen v. 25. En månad senare har jag en ritkigt kalaskula. Nu börjar jag gå in i saker, som dörrhandtag och annat, jag som normalt är väldigt klantig blir ännu mer klantig och virrig. Tycker att lår, armar och ansikte började svullna upp ordentligen här, en rolig sak är att läpparna blivit väldigt mycket större, hoppas dom stannar så efter BF ;)

4. Magen v. 27. Här ser man inte så stor förändring på magen även fast den växt hela 2 cm mellan dom veckorna. Naveln började "pluppa" ut denna vecka, så jag brukar försöka peta in den igen för jag tycker den är mycket finare inåt än utåt på mig. Nu börjar jag även få riktig klädpanik, allt jag har, är jag antingen väldigt trött på eller så passar det inte längre.

Tycker fortfarande att det är lite galet att man kan ha en människa växa inuti sig och att kroppen är så fantastisk att den klarar av att töja ut sig så pass mycket som den gör under en graviditet. På fredag går vi in i vecka 30 och nu börjar mina orostankar kring förlossningen att komma. Har under alla veckor varit så lugn, men nu börjar jag faktiskt bli lite rädd.

Gillar ni inlägg som dessa, så får ni mer än gärna kommentera eller trycka på "gilla" knappen bredvid hjärtat, så fortsätter jag med dessa! Kram till fina er från mig och magen.

-
1. Week 19 and I remember that my bump felt SO big there, well now I actually don't se a bump there!!! HERE is a directlink to the dress. / 2. Week 20. In these two weeks my bump really are growing. I remember that I bought some new bigger clothes and thought that I could wear it whole my pregnancy. Do you think I can wear them today? Haha well, nooo. / 3. My big bump in week 25. Now I really feel pregnant and I'm so clumsy and my arms and legs are a bit swollen. / 4. Week 27. Now I don't have any clothes that fits me anymore, everything is SO tight. Some clothing panic!!! On friday I'm in week 30, time fliiieees.

If you like posts like this, please comment or click on the buttom "gilla" next to to the little heart. xx

Ice coffee

 

Denna morgon när jag satt och bläddra lite på weheartit (brukar alltid göra det innan jag går upp), så dök en fin bild på en iskaffe upp och då kände jag direkt hur jag bara inte kunde släppa tanken på att jag skulle ha en egen, NU. Detta måste vara det roligaste med att vara gravid alltså! Ser jag någon äta något som ser gott ut, ja då måste jag bara ha det samma dag. För några veckor sedan när jag var påväg upp för trapporna till vår lägenhet, så kände jag att någon hade gjort snabbnudlar. Ni vet sådanna som typ kostar typ 1 krona och det luktade HELT fantastskt, så jag var bara tvungen att springa till ica på en gång och köpa mig egna nudlar! HAHA. Ber om ursäkt för lite dålig uppdatering igår, hade en "day off" och orkade varken ta på mig något fint eller fixa mig på hela dagen. Ha en fin tisdag, så hörs vi senare!


 

/ Those cravings. Haha. This morning I just needed to have an ice coffee. It's kinda funny how I can't be without something my mind tells me I need when I'm pregnant. The other day I just needed noodles, you know these ones that cost about nothing. Well, have a great tuseday. Later x

mornin'

Idag har jag inga som helst planer, skulle ha blivit gravidfotad men det blev inställt, så istället ska jag bara ta det lugnt. Det är nog det jag är sämst på, att ta det lugnt under graviditeten. Älskar att ha massor att göra och fylla dagarna med planer, men nu känner jag att kroppen inte orkar med det, är helt slut varje morgon när jag vaknar och känner mig inte alls utvilad. Imorgon går vi in i vecka 28, vilket betyder att om 1 vecka går vi in i trimester 3, den allra sista trimestern innan lillkillen kommer. Säger det igen, tiden går så himla himla fort. Jag är glad att mycket är ordnat redan för honom, så att det inte blir någon stress dom sista veckorna, vad vi har valt för vagn kommer jag att visa lite senare!

När jag bara sitter och dricker kaffe och kollar runt på weheartit, slog några tankar mig. För 5 år sedan hade jag som mål att innan jag blev 23 år så skulle jag vara butikschef, driva en stor blogg och om jag hittat den rätta även bli mamma (inte ett mål, men det har jag bara alltid sagt sedan jag var liten). Nu fyllde jag i våras 24 år och har lyckats nå allt detta, istället för blogg blev det en jättestor instagram, men det är för mig sammasak. Det är lite sjukt hur man kan tänka något och sedan uppnå det inom den tidsramen. Mål är verkligen något som jag älskar att ha, så nu sätter jag upp nya mål för 5 år framöver, så får vi se om jag lyckas nå dom. Det tycker jag att ni också ska göra, för man blir så otroligt stolt över sig själv när man lyckas! Ha en härlig torsdag fina ni.

 

/ Coffe and no plans today, love mornings like this!

CozyIgår gick vi in i vecka 27 och bebisen är enligt appen redan 34cm lång, har verkligen svårt att förstå hur han får plats där inne! Tiden har börjat gått så fort och veckorna bara flyger fram. Idag har jag mest bara myst omkring i mina mjukisar och haft en skön ledig lördag. Ska snart hoppa in i duschen för att gå på Oscars match, jag vet en liten kille därinnne i magen som blir helt till sig och sparkar vilt såfort O spelar match. Undra om han kanske känner att jag blir nervös? Tänkte att jag i ett inlägg skulle berätta lite hur det är att leva med en sambo som spelar fotboll som jobb och lite om vårat förhållande, vore det roligt?

 

/ Cozy saturday with big bumpie.

Upp