Joanna Johansson

Kategori: Q/A

How I edit my pics

Nu är ni väldigt många som undrat hur jag redigerar mina bilder. Så jag tänkte därför ge er en liten "guide" i hur jag gör.

/ Many of you wonder how I edit my pics. So here is a "guide" on how I'm doin' it.

 Här är en bild utan redigering. Jag tycker att ljuset och kontrasterna på bilden är bra, så därför väljer jag att inte ljusa upp den mer just nu. Hade den varit lite mörkare så använder jag mig av appen "afterlight", tror den kostar 9:- på appstore, helt klart värt dom kronorna. I den appen använder jag "Clarify" och "Brightness" när jag vill att bilden ska bli ljusare och skarpare, men som sagt så tycker jag inte det behövs i just denna bild.

/ Here are a pic without edit. On this pic the light and contrast is good, so if it's looks like this I don't do anything with it. If the pic is a bit dark, I always use the app "afterlight" to light it up a bit. The effects "Clarify" and "Brightness" are the best tho!Nästa steg är att lägga på ett filter. Där använder jag mig utav appen VSCO Cam. Finns verkligen ingen bättre redegeringsapp och den är helt gratis. Här har jag valt filtret "A5" som är en av mina favoriter. Ja, ni ser ju vilken skillnad det blir!

/ Next step is to use a filter on the pic. Here I'm using the app VSCO Cam. I don't know a better editing app and you can download it for free in appstore. Here I've chosen the filter "A5", that's deffo my favourite filter!Brukar därefter använda mig av Instagrams redegerings verktyg, alltså inte filtren utan där man kan kan ändra ljus och kontrast bland annat. Ljusar då ofta upp bilden lite och så brukar jag öka skärpan! Svårare än så är det inte. Hoppas ni gillade detta, glöm inte trycka på "gilla" bredvid det lilla hjätat i så fall eller att kommentera.

/ To light up and give the pic a bit more sharpness, I use Instagram's editing tool. Finished, simple as that! If you like this, don't forget to click on the button "gilla" next to the little heart or give me some cred in the comments.

 

5 saker ni inte visste om mig

 

Ni var många som önskade att jag skulle skriva lite om mig själv, så here we go, "5 saker ni inte visste om mig":

 

1. Jag är EXTREMT klantig och då menar jag extremt. Köper jag take away kaffe så spiller jag garanterat ut den över hela mig när jag går, brukar numera ha en extra tröja med mig i väskan, så att jag är förberedd...har märkt att bara tvål och vatten inte tar bort kaffe, tyvärr, haha! Tappar även alltid bort saker och slår mig på allt. Har inte haft en ända telefon som varit hel i mer än ett år. Den senaste sprack, den innan det tappade jag i kaffekoppen och den innan det blev överkörd av en taxi. Hur som helst har mina nära och kära många roliga historier om mig, på grund av min klantighet och det bjuder jag på! ;)

 

2. Jag hoppar fortfarande över A-brunnar och råkar jag gå på en så knackar jag mig själv på vänstra axeln även om jag så går själv. Måste se rätt roligt ut!

 

3. Innan jag startade min instagram och nu blogg, så satsade jag ALLT på dansen. Har dansat sedan jag var 2 år och tävlingsdansat i discodans sedan jag var 7år fram till 15års åldern. Låg rankad 1:a i Sverige under 5 års tid och har deltagit på ett antal VM och EM runt hela världen. Från när jag var 14 år började jag satsa stenhårt på modern dans och balett, hade målet att jag skulle jobba som dansare, men när jag väl slutade gymnasiet och skulle börja på antingen Balettakademin eller Danshögskolan, så kände jag bara nej. Jag ville göra något nytt och då började jag satsa stenhårt på "modevärlden" och allt vad den innebär, för det var ett intresse som jag haft vid sidan av hela livet också, men inte riktigt haft tid för.

 

4. Jag har fortfarande "kiss och bajs" humor. Jag undrar hur många gånger per dag jag säger något om bajs till min sambo eller mina vänner, haha. Alltså så larvigt, men jag växer aldrig ifrån det och varför bli tråkig bara för att man är vuxen och snart ska bli förälder! ;)

 

5. Jag är inte speciellt bra på att laga mat. Kan laga all "standardmat" och följa recept såklart, men här i hemmet är det Oscar som lagar 90% av all mat. Jag är lite mer "manlig" och bra på att skruva upp hyllor och fixa med sådana saker istället!

 

Hoppas ni gillade detta och om ni gjorde det får ni väldigt gärna trycka på "gilla" bredvid det lilla hjärtat eller kommentera, så lovar jag att fortsätta skriva mer om mig själv. Ha en skön söndag nu fina ni, så hörs vi lite senare!

 

 

Upp