Joanna Johansson

happy girl

 

5 roliga saker om min graviditet:

 

- Jag kunde varken dricka eller känna doften av kaffe de första 5 månaderna, utan kunde nästan spy av bara tanken på kaffe. Sedan en dag gick det bara över och jag kunde dricka kaffe igen. Så konstigt, haha!

 

- Jag trodde inte jag skulle få några cravings, utan jag trodde det bara var något som alla bara sa att man får som gravid, men oj så fel jag hade.. Första veckorna ville ja ha MAAT, riktigt husmanskost och jag kunde inte tänka mig äta något annat. Det blev mycket biffar med potatis, raggmunkar och lasagne för oss. Jag åt även citron som om det vore ett äpple, utan att tycka att det smakade surt överhuvudtaget. Sedan kom sommaren och jag åt hellre frukt än mat, så mycket vattenmelon som jag ätit denna sommar, har jag aldrig förr gjort. Det var tvunget att finnas MINST en hel vattenmelon i kylen varje dag. När jag gick in i vecka 30, så började kroppen skrika efter sötsaker. Just nu vill jag bara frossa i kladdkakor, chokladbollar och munkar. Usch detta är inte bra alls att vara sugen på och det är verkligen jobbigt att stå i mot, men får försöka att unna mig sötsaker någon gång ibland. Annars skulle jag äta kladdkaka till frukost, lunch och middag! Haha.

 

- Hela jag och magen är dyngsura efter att ha försökt diska något. Är inte speciellt van vid att ha en mage mellan mig och diskhon. Samma sak är det när jag äter, eftersom magen är lite i vägen när man ska luta sig fram mot bordet, så slutar det oftast med mat på hela tröjan och magen.


- Jag städar undan saker på konstiga ställen. Antar att jag är helt uppe i min lilla "bebisbubbla" och tänker på annat när jag t.ex. lägger Oscars badbrallor i en sopsäck eller strömsladden till datorn bland köksgrejerna!

 

- Det är sjukt många som frågar mig om graviditeten var planerad, inte mina närmaste vänner, men många som bara är bekanta. Varför frågar man det, speciellt när man knappt känner mig? Vi har ju valt att behålla barnet, så uppenbarligen är det åtminstone väldigt önskat, även om det så var planerat eller inte. Jag trodde det skulle vara att folk kände på magen som skulle vara det jobbiga, men det upplever jag verkligen inte alls som störande eller jobbigt.

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas